Hírek

 Főoldal

 Bonnieography

 Diszkográfia

 Képek

 Bonnie turnén

 Bonnie Fan Club

 Linkek

 Hírlevél

 Bejelentkezés

 Figyelem!

 

 
látotagó olvassa a lapot.

Cikekk

 

 ________________________________

"30 éves koromig nem éreztem azt, hogy anya szeretnék lenni, amikor is úgy látszott, eljött az idő arra, hogy lehessen kisbabám” - mondta Bonnie, aki most 55 éves és már 33 éve boldog házasságban él együtt férjével, Robert Sullivan-el.

"Abba hagytuk a védekezést és megvolt a szándék arra, hogy ha megtörténik, akkor megtörténik. Megnyugodtunk, amikor az orvos azt mondta nekünk, hogy szülők lehetünk, de sajnos a terhesség két és feledik hónapjában elvetéltem a babámmal. Én és Rob újra próbálkoztunk egy pár év múlva, de nem jártunk szerencsével. Nagyon elfoglalt voltam a turnék miatt, ami különben sem lett volna jó a gyerek számára. De közben túl késő lett, hogy gyerekem szülessen."

 

Bizarr módon, 6 évvel korábban egy 15 éves ausztál lány rajongó elment Bonnie tengerparti otthonához, és azt állította, hogy a lánya.

"1979 volt és Ő egyszer csak feltűnt egy napon. Ő igazán hitt abban, hogy az anyja vagyok és hogy adoptáltam. Valahogy sikerült megszereznie a nővérének az útlevelét és az egész utat egyedül tette meg – hogy hogyan sikerült minderre pénzt szereznie, sosem fogom megtudni. Le kellett ültetnem és egyenesen megmondanom neki, hogy: Sajnálom, szeretlek, de nem vagyok az anyád. Nekem nincsen gyermekem - de ő ezt nem tudta elfogadni. A szülei nyilvánvalóan nagyon aggódtak érte és végül is nem volt más választásom, hívnom kellet a rendőrséget, hogy elvigyék. Valószínűleg visszavitték a családjához."

 

De nem ez volt az utolsó alkalom, hogy Bonnie hallott felőle.

"Néhány nyugodt év után, a lány elkezdett küldözgetni nekem képeslapokat és ajándékokat Anyák-napjára, de egy idő után ez abbamaradt. Nincs ötletem, hogy hol lehet most."

 

________________________________

Feljelentették az elmaradt Minnelli koncert szervezőit - Bonnie Tyler nagyszerű búfelejtő fellépése a Kisstadionban - Népszava 2004. július 12. hétfő

Még pénteken délelőtt is abban a hitben éltette a szervező Movies and Fashion a rászedetteket, hogy a meghirdetett szombati Liza Minelli koncertet megtartják a Kisstadionban. Aztán elmondták az igazságot: Liza a gyér érdeklődés miatt nem jön, helyette viszont sikerült leszerződtetni egy másik világsztárt, az amúgy is a közelben turnézó Bonnie Tylert, majd ő fog énekelni este. Bonnie valóban megjött, és a botrányos előzmények után nem csodálhatóan csak mintegy nyolcszáz néző előtt profi módon hozta a koncertjét.

(...)Minnelli nem lépett fel, mert igen kevés nézőre számíthatott. Ez önmagában is nagyon szomorú. Az értékek ennyire nem vonzanak, a gagyi az eladható? De miért is nem lehetett nagyobb érdeklődés a színésznőként és énekesként is csodálatos Liza iránt? Mostanság ugyanis nem azt lehet olvasni a színes újságokban, hallani a kereskedelmi tévékben, hogy Liza milyen szerepre készül, hanem iszik, nem iszik, hízik, vagy fogy, újra férjhez ment, veri a sokadik férje. Erre meg miért menjen ki a honpolgár? Van nekünk is olyan ismert színésznőnk, akit vert valamelyik férje és az illető hölgy szebb is, fiatalabb is Lizánál. A régóta moziba járóknak azonban nagyon hiányzott annak a Lizának élő viszontlátása, aki a Kabaré című filmben, a záró képsorokban hátra sem fordulva, egy utánozhatatlan kézmozdulattal búcsúzik szerelmétől.

A rekedt hangú világsztár
Maradva az értékeknél, Bonnie emlékezetes estét varázsolt a hideg, szeles időben is. A nem beugróként, az utolsó nap meghirdetett koncertjeire szerte a világon szépszámú közönséget lehet verbuválni, annak ellenére, hogy nem a bulvárlapok sztárja, hiszen nem drogos, nem iszik, normális házasságban él, nem csal, nem sikkaszt, nem csinál műbalhét a koncerteken, tisztességesen él. Az 51 éves Walesben született énekesnő már 17 évesen egy dalversenyen második lett. 9 évig csak pubokban, különböző klubokban énekelt. Ezután indult el a világhírnév felé. 23 éves korában megoperálták a hangszalagjait és ezután nyerte el, csak rá jellemző rekedtes hangját. Ettől kezdve hívták női Rod Stewartnak. Az első, mindent elsöprő sikere 1983-ban történt, Total Eclipse of the Heart című lemeze a brit toplista élére került, ő volt az első női énekes, aki ezen a listán az első helyet foglalhatta el. Kétszer is jelölték Grammy-díjra. Arany-, és platinalemezek váltogatták egymást, majd 1996-tól új kiadóhoz szerződött és azóta nemzetközi csapattal turnézik. Velük szerepelt szép sikerrel a Kisstadionban. Kocsi Tibor

 

 

 

ÉNEKLÉSRE SZÜLETETT TYLER - KépesBulvár 2004 Július 10.

Bonnie Tyler, Gaynor Hopkins néven látta meg a napvilágot ötvenegy esztendővel ezelőtt, egy Swesea-hez közeli kisvárosban. A hatgyermekes család meglehetősen szűkös anyagi körülmények között élt, és Bonnie már egész kiskorában elhatározta hogy kitör a szürke, szegényes hétköznapok egyhangúságából. A zene iránti szenvedélyes fogékonyságát édesanyjától örökölte, aki fiatal korában előszeretettel lépett fel a helyi kórusban. Bonnie mindössze 17 esztendős volt, amikor elindult egy tehetségkutató versenyen Walesben. A második helyen végzett(tudtommal az első helyen: webmester), és nyert száz fontot. Tulajdonképpen ekkor kezdődött minden. A verseny
szervezője megalapította a Bobby Wayne and The Dixies című bandát, amivel az énekesnő éveken keresztül fellépett, és sikert sikerre halmozott. Ebben az időben vette fel a jól csengő Bonnie Tyler művésznevet. -Az egész életem megváltozott, amikor először léptem szinpadra. Tudtam, éreztem, én éneklésre születtem. Még nem voltam tizennyolc éves, de elhatároztam hogy meghódítom a világot .- mesélte később Tyler. Első önálló lemeze 1975-ben jelent meg, My, My, Honeycomb címmel. A korong frenetikus sikert aratott, és az énekesnő szinte pillanatok alatt világsztárrá vált. Erőteljes, férfias, rekedtes hangjával, zenei irányzatot, míg borzos, magasra tupírozott platinaszőke hajkoronájával divatot teremtett. A férfiak a lábai előtt hevertek, míg a nők utánozták szerte a világon. Egyedisége, vibráló személyisége senkit sem hagyott hidegen. Számos világsikerű dal, és fantasztikus hangulatú koncerttel áll a háta mögött.

________________________________

Desmond Child - Billboard 27/11/99

"Bonnie Tyler a legfelkészűltebb és technikailag a legjobb énekes akivel valaha is dolgoztam,neki van az egyik legjobb és a legkifejezőbb hangja, amit valaha is hallottam"

________________________________

2003. 03. 17. Veszprém Megyei Napló - RTV cikk - Balu-tól

"KEDVENCEK KÖZÜL NEHÉZ VÁLOGATNI"

Riporter: Negyed évszázada tartó karrierje során tucatnyinál is több lemeze jelent meg, It' A Heartache és Total Eclipse Of The Heart című dalai pedig valódi örökzöldek . Bonnie Tyler a "Europarty" és a "NévSHOWr" című műsorok meghívottjaként érkezett Budapestre, ahol készségesen állt az újságírók rendelkezésére. Nemrég jelent meg a "Heart Strings" című albuma, ami rockslágerek gyüjteménye.

Bonnie Tyler: A lemezen, amelyet a Prágai Filharmonikusokkal, valamint a saját zenekarommal rögzítettem, Beatles dal éppúgy szerepel, mint Richard Marx, a Lonestar, Tom Petty vagy Phil Collins egy-egy slágere. A filharmonikusok játéka és a klasszikus rock hangszerek elegye egészen különleges produkciót eredményezett. A dalok egy része erőteljes ballada, míg a többi sokkal lágyabb, amelyekben a hangszerek veszik át a fő szerepet.

R: A lemezre válogatott dalok zömét eredetileg férfiak énekelték.

BT: És ezt remek dolognak tartom, hiszen így egy egészen másféle előadásmóddal ismerkedhet meg a közönség. Én magam is egy erőteljes hangú énekesnő vagyok, így nem jelentett nehézséget számomra, hogy férfiak dalait adjam elő, ráadásul a szövegeken sem kellett sokat változtatni. A választás azonban nem volt tudatos, egyszerűen így alakult. A faurcsa dolog az, hogy Janis Joplin és Tina Turner örök kedvenceim, de az ő dalaikat nem tudnám olyan tökéletesen előadni mint ők tették. Jobb ez így.

R: Milyen szempontok alapján válogatta össze a dalokat?

BT: Számomra a zenemánia a hatvanas évegben kezdődött a Beatles és a Rolling Stones idején. Mindenképp szerettem volna, hogy egy Beatles dal is kerüljön a lemezre. Végül az "In My Life"-ra esett a választásom, amely az egyik leggyönyörűbb daluk volt, fantasztikus szöveggel. Roy Orbison, "It's Over" című slágerét legutóbb 1974-ben énekeltem, akkoriban ez a dal jelentette fellépéseim csúcspontját, s mindenképp szeretem volna, hogy felkerüljön a lemezre. Kicsit félve vágtam bele a U2, "I Still Haven't Found What I'm Looking For" című dalának felvételébe, hiszen ők a világ legkiválóbb zenekara, ezt a dalt rongyosra hallgattam az autóban. Nagyon ügyeltem rá, hogy a hangszerelés egészen más legyen, és úgy gondolom, végül aztán jól sikerült. A lemez valamennyi dala a kedvenceim közé tartozik, és kedvencek közül válogatni nem egyszerű dolog.

R: Tapasztalata szerint mennyire fogékonyak a fiatalabb generációk ezekre a dalokra?

BT: Akik a dalaimat hallgatják, elsősorban idősebb generációk tagjai, de a fellépéseimen gyakran bukkanak fel fiatalok is, és én ezt amolyan bónuszként élem meg, hogy a fiatalok egy része is szívesen hallgatja a dalaimat. Úgy gondolom, az emberek kezdenek belefáradni hogy a zenére csak táncolni lehet, és egyre nagyobb jelentőséget kapnak a tartalmas dalszövegek és a jó hangú énekesek.

R: Miért éppen a Prágai Filharmonikusokkal vette fel a dalokat?

BT: Kiváló a szakmai hírük, és legyünk őszinték, ki utasítana vissza egy lehetőséget hogy a mesés
Prágában dolgozzon? Felénekeltem a dalokat egyetlen akusztikus gitár kíséretében, majd ők erre építkezve játszották fel a dalokat. Hihetetlen energiát kölcsönöz a dalnak, ha egy szimfónikus zenekar játszik a háttérben.

R: Élő fellépésekre is készül ebben a felállásban?

BT: Ha az album sikeresnek bizonyul, és az előjelek igen bíztatóak, szeretnék fellépni Európa valamennyi nagyvárosába a zenekarommal és egy helyi szimfónikus zenekarral. Reményeim szerint Budapestre is eljutunk, hiszen ennek a munkának az élő fellépések jelentik a legizgalmasabb részét.

R: Számos zenésszel dolgozott együtt korábban. A fiatal generációk tagjai közül kivel készítene közös dalt?

BT: Anastacia és Craig David nagy kedvenceim, de nemrég fedeztem fel magamnak Eminemet is. Neki köszönhetően végre jobban megértem a rap műfaját, bár soha nem gondoltam hogy valaha ilyet fogok mondani. És kérdés az is, hogy ez Eminemnek mennyire jó reklám.

________________________________

2006.03.30. 20:23 Bali

"Jim Steinman mikor meghallgatta Bonnie demóját a "Total eclipse" kapcsán, így nyilatkozott:"...úgy gondolom hogy neki van a legtökéletesebb hangja ehhez a dalhoz, mert annyira érzéki, pusztítóan heroikus, mint egy hihetetlenül energikus brilliáns hangszer. Azt gondolom, hogy ez a tőkéletes hang, amit már régóta próbáltam megtalálni!"

________________________________

2006.03.30. 20:23 Bali

"1979-ben dobták piacra Bonnie "Diamond Cut" albumát. Ez évben "The world is full of a married men"című filmhez énekelte Bonnie a "Married men" című számot, ami felkerült a UK 40-es listára, ami csak azért nem lett HIT" amerikában, mert Bette Midler nyomult a szám másik verziójával. Már akkor elkezdték nyúlni a számait!"

________________________________

2005.12.22. 22:25 Bali

Egy kis számvetés azon számokról, amik nem Bonnie Tyler-rel lettek ismertek, pedig az Ő számai: "Sajnos nem csak a Bestet lopták el Bonnietól.A "To love sombody" Michael Bolton,a "Dont turn around"-ot Aswad,a "Save up your tears"-t Chernek nyúlták le.Ronda egy dolog.Akkoriban promóciós problémák voltak,akárcsak a Free Spirit megjelenésekor is.Gondolom már megjelent az album amikor már játszották a Bestet Tinától.A "Hide your heart" és a "Notes from ameriká"-ból nyúltak le ami pont jó nagyot durranthatott volna akkoriban-sokan nem tudják hogy a "Simply th best" Bonnie szám eredetileg."

________________________________

2006.03.22. 19:41 Bali

"...A LIMELITE a 1996-os olimpiára készült amit utólag felraktak bónuszként a FREE SPIRIT albumára.(második kiadás)A HERE SHE COMES pedig a METROPOLIS film egyik betétdala volt(akárcsak a QUEEN -RADIO GAGA száma is ami szintén rajta volt az albumon)NO meg ugye a HE IS THE KING is meg még sok más is...Tök állat ez a nő még mindig!!!"

________________________________

2005.06.03. Live Chat

Mit szól ahhoz, hogy nagyon sok fiatalnak tetszik a zenéje?

"A koncertemen idősebb emberek vannak és pár hónapja történt, amikor velük együtt széken állva, fiatalok is elkezdtek énekelni. Nagyon büszke voltam arra a néhány új fiatal rajongóra. Olyan volt a fogadtatás, hogy újra fiatalnak éreztem magam."

________________________________

2005.07.26. Bali

"Amikor Douglaséknak volt az esküvőjük New Yorkban, előtte Bonnie fellépet egy koncerten, aminek a bevételét a sérült gyerekeknek adták. A szóvivő elmondta, hogy Bonnie nagyon kedves volt és ingyen vállalta a fellépést. Utána meg Catherinék esküvőjére volt hivatalos,  mivel régóta jóban van Catherinnel -wales-i csajok- és Őt kérte meg, hogy énekeljen az esküvőn."

________________________________

2005. év eleje

A Sláger Rádió egy felmérést végzett a hallgatói körében, melyek azok a számok és előadók, akiket a legjobban kedvelnek, hogy összeállítsa a TOP 1000-res listát.
A lista elkészült és Bonnie Tyler-Total Eclipse Of The Heart című száma, a rendkívül előkelő, 8. helyen végzett. Sőt a 38. helyen is egy Bonnie szám, a Holding out for a hero áll.

A TOP1000 lista első 100 helyezettje, itt.

1. BIKINI: Adj Helyet                             

2. VANGELIS: Conquest Of Paradise                

3. QUEEN: Bohemian Rhapsody                       

4. EDDA: A Hűtlen                               

5. REPUBLIC: Szeretni Valakit Valamiért             

6. ELTON JOHN: I Don't Wanna Go On With You Like That 

 

________________________________

 

Tízezres tömeg előtt koncertezett Bonnie Tyler a győri Dunakapu téren - Nyugathír 2009. 08. 30.

A színpadról áradó energia Bonnie Tyler sikerének titka- erről maga az énekesnő beszélt a győri sajtónak mielőtt koncertet adott a Dunakapu téren. A 80-as évek rekedtes hangú világsztárja körülnézett a kisalföldi megyeszékhelyen, gulyáslevest evett, majd azt mondta, az újságíróknak, Győr kicsi, de szép város.

Borkai Zsolt polgármester köszöntötte és mutatta be a sajtónak Bonnie Tylert, akit a városvezető szerint mind a megyeszékhelyen, mind az országban nagyon sokan szeretnek.

Az énekesnő elsősorban újságírói kérdésekre válaszolt, ezekből kiderült, szokatlan neki, hogy nem az együttesével lép fel, de játszott már Mándoki Lászlóval és csapatával. Hozzátette, általában ösztöneit követi amikor eldönti, hogy kivel lép fel együtt és kivel nem. Nem kell, hogy nagy név legyen, fontosabb az énekes személye-jegyezte meg. Bonnie Tyler kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy az évek alatt változott a közönség ízlése, de ő ugyanaz maradt és mindig volt egy réteg, akinek tetszett az általa képviselt stílus. Sikerének titkát a színpadi energiával magyarázta, amely oda-vissza áramlik közte és hallgatói között. Emellett minden hétvégét aktívan tölt, így sikerül a csúcson maradni.

Bonnie a fiatal énekeseknek azt üzeni, hogy szeressék a zenét, ne ijedjenek meg a kudarcoktól, csak énekeljenek, gyakoroljanak, próbálkozzanak. Ez fontosabb, mint bármilyen más tehetségkutató verseny- tette hozzá a jelenleg épp egy új lemezen dolgozó sztár.

Az énekes Győrből Hollandiába utazik, ott is egy fesztiválon lép majd fel.

________________________________

 

Bonnie Tyler ingyenes koncertet ad Győrött - Origó 2009. 08. 24.

 

Botrányoktól övezve tartott legutóbb koncertet Bonnie Tyler Budapesten: öt évvel ezelőtt a koncertjét lemondó Liza Minelli helyére ugrott be az utolsó pillanatban, több Cabaret-rajongó heves indulatát kiváltva. 2009. augusztus 29-én visszatér Magyarországra: ő zárja a Négy Évszak Fesztivált Győrött, a Dunakapu téren, ahol két világhírű gitáros kíséri: Steve Lukather és Al Di Meola. Bonnie Tyler, akinek tupírozott platina fizuráját sorban koppintották a nők a nyolcvanas években, ma már jobban hasonlít egy magát jól tartó kertvárosi nagymamára, mint vad rockénekesnőre, de a hangja még mindig ugyanolyan rekedtes, mint régen, amikor még női Rod Stewartként emlegették. Jó pár száma örökre beépült a slágertörténelembe: a Holding Out a Hero például öt filmnek szolgált betétdalául, legutóbb éppen a Shrek 2-ben hozott sikert. A Total Eclipse Of The Heart vagy az It's A Heartache szintúgy gyakran hallható az örökzöldekre specializálódott rádióállomásokon, a magyarországin például legalább kétnaponta vidítja a hallgatókat. Az énekesnő ma is aktív még, 2002 óta három stúdióalbumot készített (plusz megjelent még két greatest hits-album, egy DVD és egy élő koncertlemez), jelenleg is világ körüli turnén van, illetve új albumon dolgozik Under One Sky címmel. A győri szabadtéri koncert kilenc órakor kezdődik, és tűzijátékkal zárul. Érdemes szombaton korábban érkezni a városba: most zajlik a Győri Bornapok.

 

________________________________

Egy fontot nyert Bonnie Tyler a tehetségkutatón - Blikk 2009. 08. 31.

GYŐR — Egy műtét utáni fegyelmezetlenségnek köszönheti félreismerhetetlen, rekedtes hangját Bonnie Tyler (58). A hetvenes-nyolcvanas évek egyik legsikeresebb brit énekesnője, a Total Eclipse of the Heart előadója szombati, győri fellépése előtt mesélt sikere egyik titkáról.

– Fiatal koromban egy hangszálcsomó-műtéten estem át, ami után hat hétig nem hogy énekelnem, de még megszólalnom sem volt szabad – árulta el az énekesnő. – Hat hét, ez őrület! gondoltam magamban, de igyekeztem betartani az utasítást. Elnémultam, minden mondanivalómat cetlikre jegyeztem le, de egy idő után feladtam. Dühömben egyszer csak elordítottam magam, és bizony az a rekedt, karcos hang úgy maradt. De úgy tűnik, csak előnyömre szolgált ez a kis baleset, hisz az It’s a Heartache című dalt előttem ketten is elénekelték, de csak én tudtam sikerre vinni.

Az énekesnő azt is elárulta, soha nem képezte a hangját. Saját házukban, amit éppen átépítenek, bátran gyakorol magától, de mivel most az építkezés miatt egy portugáliai tengerparti apartmanban „sínylődnek” férjével, nem mer énekelni, nehogy feltűnjön a szomszédoknak.

– Mostanság az autóban gyakorlok, beülök a volán mögé, kimegyek autózni a városból, aztán hadd szóljon – vallja Tyler, aki walesi származásához híven előbb énekelt, mint beszélt. – Egy helyi tehetségkutatóra neveztem be annak idején. Csak második lettem, egy font volt a jutalmam. Hol van ez a mai tehetségkutatók fődíjaihoz! Manapság 1 milliós lemezszerződéseket dobálnak az újoncok után, ami nevetséges. 

Bonnie Tyler nem először járt Magyarországon. 2004ben igencsak botrányos előzmények után lépett a Kisstadion maroknyi nézősereglete elé, miután kiderült, Liza Minnelli nem jön el – talán mert nem is értesült a meghívásról. – Imádok színpadon lenni, ez az életem, a mai napig tele a naptáram. A világ zenei ízlése sokat változott, de valamit biztos jól csinálok, hisz én voltam az első nő, aki felkerült a brit slágerlistára, és még ma is hívnak.

 

English

facebook


Exclusive partner site:

Videos:


Webstyle produced NavBar hitetlenhomepage

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.