Hírek

 Főoldal

 Bonnieography

 Diszkográfia

 Képek

 Bonnie turnén

 Bonnie Fan Club

 Linkek

 Hírlevél

 Bejelentkezés

 Figyelem!

 

 
látotagó olvassa a lapot.

Bonnieography

 

Eredeti neve: Gaynor Hopkins

Születési idő: 1951. június 8.

Születési hely: Nagy-Britannia: Wales, Skewen; (Swansea mellett)

Szülei: Glyn és Elsie Hopkins

Testvérei: Három lány és két fiú (Avis, Mahleen, Angela, Paul, Linn)

Férje: Robert Sullivan

Esküvő időpontja: 1973. július 4.

Gyermeke: nincs

Hangja: 25 évesen egy torokműtét után lett rekedt

Haja: Szőke

Szeme: Kék

Magassága: 162 cm

Állata: Millie nevű kutya

Hobbijai: Főzés, edzés, kerékpározás, és szereti a motorokat is

Lakhelyei: Wales, Portugália, Párizs

Különleges családi kapcsolat: A férjének az unokatestvére David Jones, aki Catherine Zeta-Jones apja.

Zenei ráhatás: Janis Joplin, Tina Turner

Zenei stílus: pop-rock

Albumai: 20 db (1977-2006), 100 millió eladott lemez.

Kedvenc albuma: Hide Your Heart (1988)

>>>Díjak, jelölések<<<     

 

1977-ben a szívfájdalmairól énekelt. 1983-ban már a szívek fogyatkozásáról. Én most a világ egyik legkülönösebb hangjáról beszélek, Bonnie Tylerről. A lányról, aki Anglia leghíresebb neve lett a rekedt énekhangja miatt. 1951. június 8-án született, mint Gaynor Hopkins a walesi Skewenben. Édesanyja operaimádó volt, gyakran álltak emberek a házuk előtt, hogy hallgathassák őt éneklés közben. Gaynor gyerekkorában a testvéreivel, az apjuk lemezjátszóját hallgatva szeretett bele a Motown énekesekbe, Janis Joplinba és az ő igazi ideáljába, Tina Turnerbe. Tizenévesen Gaynor gyakran énekelt a tükör előtt, és már akkor úgy érezte, hogy kész a színpadi éneklésre.

 

Indult egy helyi tehetségkutató versenyen is, egy helyi pubban, ahol második lett. 1 fontot nyert. Pár héttel később részt vett egy meghallgatáson, ahol egy zenekar (Bobby Wayne és a Dixies banda) keresett női énekest. Amikor őt választották, akkor elhatározta, hogy művésznevet vesz fel. Ugyanis nem tetszett neki a Gaynor Hopkins, hangzásra olyan volt, mint Mary Hopkinsé. Az unokatestvére és a nagynénje nevei után a Shareen Davis mellett döntött. A banda Robert Sullivan tulajdonában volt, és rendszeresen felléptek a walesi klubokban. Gaynor és Robert között azonnal szerelem szövődött, így 1973. július 4-én házasságot kötöttek. Ez a mai napig is tart, és az egyik legmaradandóbb házasságnak számít az előadóművészetben. Egy átlagos kis fellépésen, de nem átlagos előadáson találkozott Roger Bell-lel, a sztárkutató ügynökkel. Meghallgatta Gaynort és úgy vélte, hogy kész egy önálló lemez kiadására. Kapcsolatba léptek Ronnie Scott és Steve Wolf zeneszerzőkkel. Ők is beleszerettek Gaynor hangjába, így írtak neki egy számot My My Honey Comb címmel. A dal viszont nem lett sikeres. Eljött az idő az újabb névcserére, mivel úgy vélték, ez a Shareen Davis mégsem olyan jó, nem illik sem a hanghoz, sem az imázshoz. Újságokban kerestek kereszt- és vezetékneveket. Ezeket egymás mellé téve egyszer csak megszületett a jól csengő Bonnie Tyler név. Ez a művésznév igazán jól kifejezi a nőiességet, kedvességet, közvetlenséget (Bonnie), illetve az erős, érces, mindent elsöprő hangot (Tyler) is. Itt volt az idő egy új szólólemezre is. Ez Lost In France címmel jelent meg, és 1976 októberében felkerült a szólólemezek listájára, és 10 hétig fent is maradt. Bonnie-t most hívták meg először a Top Of The Popsba, és elindult a világhír felé.

 

A szólólemez Németországban is nagy sikert aratott, ahol Bonnie a mai napig is rendkívül népszerű. Ugyanakkor valami baj volt Bonnie hangjával, így 25 évesen kénytelen volt átesni egy hangszalag-operáción. Emiatt hetekig nem beszélhetett, ami igazán fájdalmas periódus volt az életében. ,,A műtét után azt hittem, vége a karrieremnek. Hat hétig meg sem szólalhattam, minden gondolatomat csak papíron közölhettem." Egy alkalommal az édesanyjával a bátyját látogatták meg a kórházban, és meglepetésképpen epret és tejszínhabot szerettek volna vinni neki. Ez a kis látogatás változtatta meg Bonnie életét. Ugyanis a kórházba érve Bonnie észrevette, hogy a tejszínhab otthon maradt és elfelejtve, hogy még beszélnie sem volna szabad, mérgében elkiáltotta magát. Ekkor született meg az a füstös, rekedt, érdekes hang, ami világhírűvé tette.

 

Új hangjával új lemezek jelentek meg. Az első a The World Starts Tonight, amit 1977-ben adtak ki. Ezzel szerződést kapott az RCA-től, majd még három album kiadása következett. A második album Natural Force - rajta az It’s a Heartache világslágerrel –, a harmadik Diamond Cut, a negyedig pedig Goodbye To The Island címmel jelent meg. Amit sokan nem tudnak, hogy az It’s a Heartache dalt két másik énekes is lemezre vette, de Bonnie tette világslágerré. 1979-ben Bonnie Tyler megnyerte a World Popular Song Festivalt a Sitting On The Edge Of The Ocean című számával.

 

1983-ban kezdett el együtt dolgozni Jim Steinmannal, a világhírű dalszövegíróval, aki többek között a Meat Loaf együttesnek is írt dalokat. Jim Steinman Bonnie-nak adta a Total Eclipse Of The Heart című számot, mondván: ,,Neki van a legtökéletesebb hangja ehhez a dalhoz, mert annyira érzéki, pusztítóan heroikus, mint egy hihetetlenül energikus, briliáns hangszer. Azt gondolom, hogy ez a tökéletes hang, amit már régóta próbáltam megtalálni" - nyilatkozta Jim. Ami a szakértők véleményét illeti, szerintük is ez az egyik legszebb rock ballada, amit valaha is írtak. Bonnie Tyler legnépszerűbb dala lett, amiből 60 ezer lemezt adtak el naponta (összesen 6 millió példány kelt el). Ez felülmúlta Michael Jackson Billie Jean számát is, ami addig listavezető volt. Ezzel a dallal Bonnie Tyler ráadásul Guiness rekordot is állított, ugyanis ő lett az első brit női énekes, aki listavezető lett Nagy-Britanniában. Steinmannal való együttműködése folytatódott olyan dalokkal, mint a  Faster Then The Speed Of Night, az album címe is ugyanez lett, ami több mint 6 milliós eladási számot ért el. Ezzel az albummal Bonnie Tyler 2 Grammy-díj jelölést is kapott, a legjobb női rock és pop előadói kategóriákban. Bonnie Tyler jelenség lett. Magasra tupírozott, platinaszőke hajkoronájával divatot, míg erőteljes, rekedtes hangjával zenei irányzatot teremtett. Nők milliói utánozták, a férfiak a lábai előtt hevertek.

 

Három évvel később a CBS adott ki albumot Bonnie-tól, rajta több Jim Steinman által írt dallal, mint például a Holding Out For A Hero és a duett dal Todd Rudgennel, a Loving You Is A Dirty Job But Somebody Has To Do It. Az utóbbi két dalhoz videoklip is készült, amit a TV adók állandóan játszottak. Mindkét videot beválasztották a legjobb klipek közé, az album kiadása után. A siker leírhatatlan! Bonnie duettet énekel Fabio Jr. brazil énekessel.  Sem Limites Pra Sonhar című számuk a dél-amerikai slágerlisták élére került. 1987-ben Bonnie a Grammy Awards-on Mike Oldfielddal együtt előadta az Islands-t.

 

1988-ban jelenik meg az utolsó CBS Bonnie Tyler album,  a Hide Your Heart, amit Desmond Childdal együttműködésben készített, és Notes From America néven Amerikában is kiadják. Ugyanakkor egyes dalok nem Bonnie Tylernek hoztak sikert, mivel az album felét más előadók nyúlták le. Így a To Love Somebodyt Michael Bolton, a Save Up All Your Tearst Cher, a Don't Turn Aroundot Aswad és az Ace of Base, nem beszélve a The Bestről ami Tina Turnerrel lett világsiker. Ez az album repíthette volna igazán az egekig Bonnie Tylert. 

 

(A Desmond Child 1999. 11. 27-én így nyilatkozott Bonnie-ról: ,,Bonnie Tyler a legfelkészültebb és technikailag a legjobb énekes, akivel valaha is dolgoztam, neki van az egyik legjobb és legkifejezőbb hangja, amit valaha is hallottam.")

 

Most volt itt az ideje, hogy Bonnie kiadót váltson, és a német Hansa céget választotta. Bemutatták neki a producert és előadót, Dieter Bohlent. Három albumot készítettek együtt, ami Európában nagyon sikeres lett, főleg Németországban. Breakout című dala a Fire, Ice & Dynamite Steven Segal-film betétdala lett. Hamarosan ismét megjelent a Holding Out For A Hero a Superman betétdalaként. Az első album, a Bitterblue, 1991-ben felkerült minden európai ország rádiós toplistájának élére, és multiplatina minősítést kapott, miként a következő, Angel Heart című album is. Következett a Silhouette In Red album, és 1994-ben Németországban Bonnie a legjobb női előadó lett.

 

1995-ben Bonnie aláírt egy szerződést két albumra egy angol kiadóval, az East West Record céggel. Megint lehetősége lett dolgozni Jim Steinmannal és Stewart Emersonnal, akik a mai napig jó barátjai. Az új album, a Free Spirit már 1995 szeptemberében megjelent Európában és egy évvel később Amerikában is. Bonnie ismét ünnepelt sztár. A Making Love Out Of Nothing At All című szám a slágerlisták elejét tapossa. 1996-ban az album új verzióban jön ki, amire felkerül Bonnie Limelight című dala, amit az atlantai olimpia dalának szavazott meg a német ZDF televízió.

 

Az utolsó album az East West cégtől, az All In One Voice 1998-ban jelent meg. Per Andreasson svéd szövegíró írta a dalok többségét. Szomorú, de az album elosztási problémákba ütközött, és egy év után törölték. Mivel csak korlátozott számban készült, napjainkban ez nagyon ritka és keresett különlegesség. Az album egyik felvétele, a He Is The King az egyik tv-műsor zenéje is lett, ezzel Bonnie Tyler újra a német zenei TOP-listára került. Egy különleges videoklip is készült ehhez a dalhoz.

 

Néhány évre Bonnie kivonul a reflektorfényből. Ebben az időszakban 2-3 válogatáslemeze is megjelenik évente. Andrew Lloyd Webber 50 éves születésnapját ünnepelte a Royal Albert Hallban, Londonban, itt Bonnie Tyler is fellép. Előadja Jim Steinman és Webber musicaljéből a Tyre Tracks And Broken Heartsot. A musical kapcsán Bonnie és Meat Loaf első és egyetlen duettje is elkészült! A Tyre Track And Broken Hearts Bonnie Greates Hits 2001 című lemezén, míg a Meat Loaffal közös duett Meat Loaf The Very Best Of albumán hallható.

 

Egy dán lemezkiadó cég, a CMC gondozásában jelenik meg 2002-ben az új albuma Heart & Soul: 13 Rock Classics, majd 2003-ban Heart Strings címmel,  ami nem hasonlított Bonnie eddigi egyetlen albumára sem. A prágai filharmonikus zenekar kíséretével most híres rock balladák zenéit vette fel. Például az Against All Odds címűt Phil Collinstól, az I Still Haven’t Found What I’m Looking Fort a U2-tól és az In My Life-ot a Beatlestől.

 

Ugyanebben az évben Bonnie kapott egy demo lemezt. A francia énekes- és színésznő, Kareen Antonn felénekelte franciául Bonnie híres dalát, a Total Eclipse Of The Heartot. Bonnie soha nem gondolt arra, hogy ezt a számot valakivel duettben elénekelje, mivel ez a szám túlságosan személyes volt számára, de néhány közös próbafelvétel után rájött, hogy talán rosszul gondolta. Néhány hónappal később egy szólólemezt adtak ki Si Demain (Turn Around) címmel, ami több mint 1 millió lemezeladást eredményezett, és egy újabb album kezdetét. Az új album címe Simply Believe lett, amit a francia Sony adott ki Franciaországban. Egy újabb duettet is felvettek Kareennel, ez volt a Si Tout S’arrette, ami a francia verziója az It’s A Heartache dalnak. Az albumon új köntösben ismét megszólalnak a Holding Out For A Hero, a Here She Comes, az If You Were A Woman, a Driving Me Wild és az All Night To Know You dalai. Újra rivaldafény, koncertek, turné. Az album készítése során Bonnie találkozott egy francia lemezkiadó cég igazgatóival, Jean Lahcene-nel és John Stage-dzsel, akik egy kis francia cég, a Stick Music tulajdonosai voltak. Találkozásuk eredménye a 2005 áprilisában Európa legtöbb országában kiadott Wings című új album lett. Itt volt az ideje, egy világkiadásnak, és így történt meg, hogy 1995 óta Amerikában is  megjelent egy Bonnie Tyler album. Az album első dalának, a Louise-nak egy különleges videoklipet forgattak Tunéziában, egy zátonyra futott hajó belsejében. Az albumon 2005-ös ruhában, újra megszólalt az It's A Heartache és a Total Eclipse Of The Heart is. 

2006-ban a Stick Music kiadta a Celebrate CD/DVD albumot, ami némileg változtatott formája a Wingsnek, valamint megjelent a 123 perces Bonnie On Tour DVD is. Ezen megtalálható a 2005-ös szülinapi koncert felvétele, amit Bonnie a híres La Cigale színházban ünnepelt Párizsban. Megjelenik még továbbá a Live című album is. Bonnie 2005 óta folyamatosan turnézik a nagyvilágban. 2009. augusztus 29-én pedig Magyarországra is ellátogatott. Győrben adott nagy sikerű koncertet. 2009 őszén egy kislemezen megjelent a Total Eclipse Of The Heart új verziója, amit Bonnie Tyler az Only Men Aloud férfiegyüttessel énekelt el. Mindeközben Bonnie új albumon is dolgozik Jim Steinmannal, de ennek kiadása Jim egészségi állapota miatt már jó ideje csúszik.

 

2010-ben Bonnie Tylert kérték fel arra, hogy legyen a MasterCard új bankkártyájának az arca . A reklámban Bonnie angyalként száll alá az égbőlt, és a Total Eclipse Of The Heart rövidített verzióját énekli egy áruházból kilépő vásárlónak. 2010-ben Bonnie nem csak népszerű reklámarc, hanem népszerű duettpartner is. Három számot is készített ebben az évben. Az egyiket a német Matthias Reimmel, melynek címe Wilde Tränen (Salty Rain). A másikat egy amerikai country énekessel Wayne Warnerrel. A Something Goin On című dalt az Egyedült Állammok több rádióállomása is sugározta. A duett a CRBN Radio TOP-listáján az első helyen végzett, valamint a Cashbox Magazin Top50 Country Pop listán a 11. lett. Az év harmadik duettjét Albert Hammonddal énekelte Bonnie. Ez az 1987-ben megjelent Oscar-díjra is jelölt Nothings Gonna Stop As Now című szám újra rögzített verzója volt.

 

2012-ben ismét Magyarországra látogatott. A Unique Fesztiválon a Budai Várban adott nagysikerű másfél órás koncertet.

 

2013. március 8-án, 8 évvel legutolsó albumának megjelenése után, a boltokba került a Rocks&Honey című 16. stúdióalbuma. Ezzel egyidőben a BBC bejelentette, Bonnie Tylert indítják a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon a svédországi Malmőben. Az énekesnő a Believe In Me című dalával indul, melyhez videoklip is készült.

 

English

facebook


Exclusive partner site:

Videos:


Webstyle produced NavBar hitetlenhomepage

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK